Afferden Gelderland

Dorpskrant de Ratel Afferden

Jubileumdag Dorpskrant de Ratel!

In juni dit jaar gaat Dorpskrant de Ratel het 30ste Ratelseizoen afsluiten. Dat betekent dat in Afferden binnenkort de driehonderdste editie in de brievenbus valt! Deze bijzondere mijlpaal willen we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan en daarom organiseren we op zondag 23 juni een evenement voor alle dorpsbewoners van Afferden, jong en oud. Dit evenement zal plaatsvinden op Sportpark de Ringelenberg, het terrein van Victoria’25.

Programma jubileumdag
Voor de actievelingen onder ons is er een spectaculaire zeskamp, er is een kidshoek met springkussen, voor de ouderen is er een lunch georganiseerd en als afsluiting is er een feest met DJ Edwin Meeuwsen in de kantine van Victoria.

Spectaculaire zeskamp
De Ratel jubileumdag begint met een heuse zeskamp. Deze is voor alle leeftijden en begint om 11:00uur en om 16:45uur sluiten we af met de prijsuitreiking. De zeskamp bestaat uit tal van uitdagende spellen zoals een stormbaan van 45(!)meter, een buikschuifbaan, tobbedansen, whipeout, zwembad en nog veel meer.

Heerlijke 60+ lunch met optreden van Ut kum vaenèèiges

Tussen de middag is er een heerlijke lunch met muzikale opluistering, deze lunch is bedoeld voor 60-plussers (+/-) en zal plaatsvinden van 12.00 tot 14.00uur. De lunch wordt verzorgd door Dick Bloem en zal plaatsvinden in de kantine van Victoria ‘25.  Tijdens de lunch is er een optreden van het koor: Ut kum vaenèèiges. Dit koor is een aantal jaar geleden ontstaan als groepje uit de Bewaorsmiense. Ze zingen nummers op bekende melodieën voorzien van het Maas en Waals dialect. Soms ontroerend, soms met veel humor en altijd met veel plezier.

Iedereen is welkom
Verder is iedereen van harte welkom om op dit evenement aanwezig te zijn. Om gezellig te komen kijken, aan te moedigen, of een drankje en hapje te komen nemen in de kantine.

Gezellige feestmiddag/avond met DJ Edwin Meeuwsen
Tijdens de feestmiddag/avond, die voor iedereen toegankelijk is, zal niemand minder dan Edwin Meeuwsen zorgen voor de muzikale omlijsting. Dat betekent “voetjes van de vloer” en ouderwetse gezelligheid!!

 

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons via ratel.afferden@gmail.com.

Dorpskrant de Ratel

Klik op de onderstaande afbeeldingen om de verschillende edities van Dorpskrant de Ratel online te bekijken:

             Cover Dorpkrant de Ratel Januari 2024              

Adverteren

Dorpskrant de Ratel kan niet bestaan zonder haar adverteerders. Wilt u ons ook steunen met een advertentie? Stuur dan een mail naar ratel.afferden@gmail.com. Adverteren kan al vanaf € 150,- per jaargang of € 28,- per keer. Download hier onze advertentiebrochure:

Brochure adverteerders Dorpskrant de Ratel

Aanleveren artikelen

Heeft u nieuws dat u met de inwoners van Afferden wilt delen? Lever dit dat aan bij Dorpskrant de Ratel. We verschijnen maandelijks, behalve in juli en augustus.

VASTE KOPIJ-INLEVERDATUM : EERSTE VRIJDAG VAN DE MAAND.

Verenigingen en particulieren kunnen kopij plaatsen voor € 7,50 per keer of € 35,- per jaargang per Ratel-pagina. Het verschuldigde bedrag dient voor plaatsing betaald te worden bij de contactpersoon of via de Rabobank, IBAN NL92RABO010.17.00.377.

De redactie behoudt zich het recht voor artikelen niet te plaatsen en is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Bij de aanlevering van gegevens is men op de hoogte van het privacyreglement en conformeert zich hieraan. Het privacyreglement is op te vragen via ratel.afferden@gmail.com

Contact

Heeft u vragen voor Dorpskrant de Ratel neem dan gerust contact met ons op via ratel.afferden@gmail.com

Bestuur:

  • Voorzitter: Arno Jansen
  • Secretaris: Judith Onstenk
  • Penningmeester: Berco Vermeulen

Redactie:

  • Wilma Verploegen
  • Nicole Straatman
  • Arno Jansen

Rubriek Lief & Leed:

  • René Lamers (reelstca@gmail.com)

Fotografie:

  • Vincent Schoutsen

Bezorger:

  • Mats Cobussen

Bekijk ook onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/dorpskrantderatel